Studio Projekty Proces Kontakt

Architektura wnętrz + design

Dom szeregowy pod Wrocławiem

Rodzinne miejsce w stonowanych barwach, z akcentami kolorystycznymi.

Komfortowo, przytulnie, bezpretensjonalnie.

Komfortowo, przytulnie, bezpretensjonalnie.

Główne założenia

60 m2
Dom szeregowy
Iwiny
2019

Projektując wnętrze dla młodego małżeństwa z dwójką dzieci, miałyśmy jasno określone cele. Dom ma być azylem, przytulnym ale nowoczesnym miejscem. Wspólną przestrzenią, w której toczy się życie rodzinne. Na parterze powstał salon z otwartą kuchnią, toaletą i wiatrołapem z dużą garderobą.

Strefa dzienna z kominkiem sprzyja odpoczynkowi. Ciemna ściana za telewizorem kontrastuje z jasną wielkoformatową płytką na kominku. Dla właścicieli istotne było miejsce do przechowywania, szczególnie zabawek i podstawowych sprzętów gospodarczych. Oczekiwania te, spełniłyśmy projektując głębokie szafy pod schodami.

Rzut.
Rzut.
Otwarta kuchnia na salon.
Otwarta kuchnia na salon.
Obraz Sylwii Muchy.
Obraz Sylwii Muchy.
Widok znad wyspy w kuchni.
Widok znad wyspy w kuchni.
Ciemna ściana sprytnie ukrywa telewizor.
Ciemna ściana sprytnie ukrywa telewizor.
Kominek widoczny jest z każdego miejsca strefy dziennej.
Kominek widoczny jest z każdego miejsca strefy dziennej.
Grafitowe okucia jako akcenty.
Grafitowe okucia jako akcenty.
Grafitowe okucia jako akcenty.
Dużo pojemnych szaf w wiatrołapie.
Dużo pojemnych szaf w wiatrołapie.
Dużo pojemnych szaf w wiatrołapie.
Toaletę optycznie powiększa duże lustro.
Toaletę optycznie powiększa duże lustro.
Graficzny wzór na podłodze, nawiązuje do płytek w wiatrołapie.
Graficzny wzór na podłodze, nawiązuje do płytek w wiatrołapie.
W zabudowie meblowej pod wnęką, ukryty został kosz na bieliznę.
W zabudowie meblowej pod wnęką, ukryty został kosz na bieliznę.
W szafie za toaletą, przewidziane zostało miejsce na pralkę.
W szafie za toaletą, przewidziane zostało miejsce na pralkę.